Vad ska du göra när du fått någons nummer?


Du kanske har fått någons nummer, eller lagt till någon på Facebook och du är intresserad. Men vad ska du göra nu? Hur ska du skriva till den här personen om du har ett romantiskt intresse.

Vänta inte med att höra av dig…

Den första kontakten är alltid det svåraste. Hur länge ska man vänta innan man skriver? Vissa säger att man ska vänta x antal dagar, men detta är egentligen onödigt. Ta kontakt så snart som möjligt, för om du inte gör det så kommer den personen anta att du inte är särskilt intresserad. Så skriv så fort du kan, samma dag helst!

Det är viktigt med vad du skriver på den första kontakten men det är inte riktigt lika viktigt som att du ska ens skriva! Var inte rädd att ta initiativ, om du har fått kontaktuppgifter från personen så finns det en attraktion mellan er! Så att du inte får svar är ingenting du behöver oroa dig för. Men när du väl skriver så skriv på en bra tid, typ på kvällen, inte på morgonen eller mitt i natten!

Fråga inte för mycket

Var lugn! Tänk inte för mycket och skriv inte som att du intervjuar personen. Då blir du jobbig. Och inte bara det…Om ni skriver om allting innan du ens träffat personen så har ni ju ingenting att prata om när ni väl ses. Om du skriver en  massa frågor på text som kräver svar kommer du bara känna dig osäker och få ångest.

Om det börjar bli en konversation är det förstås jättebra. Om det gör det, så följ flödet i konversationen och tvinga inte fram en massa saker bara för att hålla det igång. Om konversationen (alltså samtalsämnet) börjar dö ut så låt det göra det.

Om det verkar som att personen sluta svara dig så testa dig fram genom att försiktigt nå ut till personen. Om personen inte har svarat på en dag så skriv nästa dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *