Tips för ett samtal med din drömdejt


Saker du inte ska göra under ett telefonsamtal:

Ät aldrig mat. Om du äter mat under ett samtal så verkar det som att du inte tar telefonsamtalet på allvar och att du använder telefonsamtalet som underhållning vid sidan om maten.

Tugga aldrig tuggummi, det får dig att verka omogen och oseriös.

Spola inte i toaletten under ett samtal! Det är helt enkelt inte någonting som kommer hjälpa den där romantiska attraktionen du vill ha från den andra.

Helt enkelt få personen du pratar med att känna att du är 100% koncentrerad på detta.

Hitta ett bra ställe att prata på med god signal

Har du någonsin haft ett samtal med någon och det har blivit pinsamt på grund av att det är dålig signal eller liknande. Det värsta är ju när konversationen går ut på att ni säger ”va sa du?” till varandra. Och på grund av att ni inte känner varandra så bra så är det inte så enkelt att bara lägga på, och då försöker man istället hitta på nya sätt att säga ”vad sa du?” på. Så ett tips är att se till att du kan prata ostört och med bra signal innan du påbörjar ett samtal med någon.

Välj tillfället att ringa när du är på bra humör!

Ibland så har man världens bästa dag och ibland världens sämsta dag. Välj tillfället när du ringer. Om du är på riktigt bra humör och känner att allting går bra just nu, så passa på och ring då! Din positivitet kommer sprida sig och hjälpa till för att charmera den på andra sidan telefonen. På samma sätt bör du undvika att ringa om du är på riktigt kasst humör, speciellt om ni inte har pratat många gånger.

Ge komplimanger till personen

Var inte rädd för att ge komplimanger. Det kan vara spännande och nytt men nervöst att prata med en ny person för båda två. Du kan hjälpa hen du pratar med genom att ge en komplimang vad gäller hur det är att prata med personen. Du kan säga något i stil med: ”Jag gillar verkligen din röst” eller ”Du är så duktig på att prata!”. Om du vill och det passar bättre kan du säga när hen frågar en fråga ”Det var en jättebra fråga!”. Så om du får den andra personen att bli mer avslappnad så kommer generellt samtalet att flyta på bättre.

Välj svaren för att hjälpa konversationen flyta på bättre

Undvik att svara kort. Dvs du får en fråga som ”Hur var din dag?” så svara inte med ett enkelt ”Den var bra”. Du kan passa på där att berätta någonting som är intressant om dig själv. Du kan svara till exempel ”Det var en jättebra dag, jobbet gick bra och sen så träffade jag en kompis till lunch och åt på min favoritrestaurang. De serverar god indisk mat där. Och nu pratar jag med dig!”. Då har du berättat att du jobbar och personen du pratar med får en möjlighet att fråga om ditt jobb. Du har också berättat att du träffade en vän och det får den andra personen att bli nyfiken på vem det var. Och du har också berättat att du gillar indisk mat. Du har också låtit personen veta att du är glad att prata med hen.

Ställ frågor

Ibland så är man stel helt enkelt, speciellt när man är nervös. Men försök verkligen att tänka på att ställa frågor. Du må vara nervös men att ställa en fråga är väldigt enkelt och det får dig att verka mer självsäker. Det hjälper verkligen konversation att flyta på och kan undvika pinsam tystnad. Men kom ihåg att det inte är en intervju. Om den andra personen är riktigt nervös kanske inte hen ställer frågor alls till dig. Försök att tänka på att personen kanske bara är blyg, så försök hålla en god balans i alla fall i början genom att ställa frågor och även berätta saker om dig själv. Till slut så kommer den andra personen bli mindra nervös och känna tillit till dig.

 

Avsluta samtalet i tid

Om ni har pratat en stund och det har gått bra så är det onödigt att dra ut på tiden. Ett för långt samtal kanske resulterar i att den andra personen inte vill prata med dig mer. Om du avslutar samtalet i god tid så verkar du inte desperat och kanske får den andra personen chansen att längta att få prata med dig igen. Dessutom så behöver du inte undra om du störde eller tog upp hens tid. Försök hitta ett bra och genuint sätt att avsluta samtalet på i god tid. Det är varken taskigt eller konstigt att avsluta ett samtal. Det räcker med att säga ”Det var trevligt att prata med dig. Vi kanske kan prata mer imorgon?”.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *