Tips för att inleda en konversation på online dating


Tjejer har så lätt för sig med online dating! De enda de behöver göra är att lägga upp en profilbild och sen får de hur mycket meddelanden som helst och kan bara välja och vraka! Eller? Nej det är inte så lätt. Många av killarna skickar ju meddelanden till alla tjejer som dyker upp. Och tjejerna vet om detta. Det gäller att försöka inte vara en i mängden. Så hur får man svar från tjejerna?

Meddela henne, använd inte någon ”vink” eller ”flört”.

De flesta dejtingsidor har en funktion där man inte behöver skicka meddelanden och det räcker med att bara ”vinka” eller flörta”. Man kan ju visa att man är intresserad av en person genom att använda den funktionen. Men det visar ju på att man inte är tillräckligt intresserad för att skicka iväg ett meddelande, eller för att orka skriva ihop någonting bra. Det visar också brist på initiativ.

Meddela henne på direkten, annars borde du inte förvänta dig ens att du får ett svar.

När du skriver för första gången så håll det kort

Det behöver inte vara för komplicerat och långt, djupt och formellt. Det är ingen jobbansökan och tjejer som får mycket meddelanden arbetar inte heller och vill få ett meddelande från någon som börjar på ett enkelt sätt men ändå fångar intresset.

Försök att skriva någonting i samma stil som om du träffade henne någonstans ute. Det ska vara trevligt, vänligt och enkelt! Nu skriv inget som ”Hej vad trevligt att ”träffa” dig jag är Adam. Jag tycker du verkar cool…” för det är inte så iögonfallande. Det är trevligt och vänligt och enkelt men det ska också vara kul att läsa. T.ex. ”Åh du gillar inte stark mat? Inte jag heller, klarar inte ens en liten chili i maten för då brinner tungan upp!”.

När ni har skrivit såna här trevliga vänliga och enkla saker till varandra kan ni senare börja skriva lite längre saker.

Börja inte med att komplimentera hennes utseende

Du kanske tycker det är ett bra sätt att börja på och alla kvinnor älskar att få komplimanger! Men generellt så gillar inte kvinnor att få höra det från en främling som första sak i alla fall om syftet är att dejta. Att inleda en konversationen på detta sättet riskerar att låta ytligt.

Om det verkligen är en tjej med ett fint utseende så får hon nog höra det väldigt ofta. Så det skulle inte hjälpa dig att stå ut i mängden! Om du någon gång ska träffa henne i verkligheten så kan du säga hur söt du tycker hon är.

Skryt inte eller berätta för mycket om dig själv

Kanske har man någonting man är riktigt stolt över och tänker att det här ska jag ha i min profil eller skriva om till alla tjejer! Gör inte det och vänta med det tills du har bytt ett par enkla meddelanden med en tjej. Eller ännu längre. Du vill kunna ge ett gott intryck för vem du är till en början och sedan kan du krydda till det. Försök att få det att handla om tjejen och visa att du har ett intresse till henne snarare än att berätta om dig själv.

Om du väljer att inleda en konversation med någon genom att skriva i ett första meddelande typ att du ”gillar att gå ut och är civilingenjör” så kan det låta ganska tråkigt och skrytsamt. Det är nästan som att man inte är intresserad av att gå ut med tjejen överhuvudtaget utan det är mycket roligare att bara berätta om sig själv.

Fråga istället någonting som du har sett på tjejens profil som att hon kanske har studerat i Afrika t.ex. Ett exempel:

”Åh, du studerade i Afrika? Låter helt otroligt. Bodde du med en familj där som inneboende eller hade du ett eget ställe? Afrika har jag aldrig varit i men en gång skulle jag vilja!”

Få henne att veta att du har läst hennes profil

Som sagt, tjejer får många meddelanden och du vill stå ut. Du vill inte att tjejen ska veta att du skickar meddelanden till alla tjejer! Tjejer vill ha uppmärksamhet och främst känna sig speciella. Du borde bevisa att du vill gå ut med just henne. Skicka inte samma meddelanden till varje tjej utan se till att du vet lite om varje tjej och anpassa dina meddelanden.

Så nämn någonting specifikt hon har i sin profil. Vad är det med just henne som gjorde dig intresserad?

Humor är hett

Om ditt meddelande är roligt och kan få en tjej att skratta så har du fångat hennes intresse. Om hon skrattar så tänker hon att du är kul och förmodligen smart. Online fungerar humor toppen och är mycket bättre än en stel fråga eller raggreplik. Tjejer tycker att humor är hett!

Skriv ett meddelande hon kan svara på

Innan du skickar iväg ett meddelande till en tjej så fundera på vad du själv skulle svara på ett sånt här meddelande. Frågade du henne en fråga? Eller kanske la du ett skämt som hon skulle kunna fortsätta på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *