Se hit om du vill må bättre över ditt singelliv 1


Känsla av svek och hopplöshet är vanliga känslor när någon har gjort slut med en. Eller om man har avslutat ett förhållande och det var ett gemensamt beslut, då kan det vara jobbigt att vara ensam. Man kanske tvivlar på att det var rätt beslut. Det är vanligt att känna sig lite skyldig och må dåligt över att ha gett upp på någon. Varje dag kan helt enkelt kännas skitjobbig. Som resultat av någon av dessa anledningar kanske man också tvivlar på sig själv. Vem är man egentligen? Självförtroendet kanske går ner till botten, speciellt om man inte gör någonting åt det. Man kanske låter sig självförtroende gå ner till botten.

Som tur är finns det sätt att bli lycklig. Oavsett vad som hänt, så finns det beprövade sätt att ändra det som gör en olycklig. Kanske är det så att man varit olycklig hela sitt liv. Det finns ingen bättre tid än nu att ta sig en riktig funderare. Tänk om jag sa till dig att oavsett vad, så är det som nyss hänt något positivt. Det betyder inte att allt var positivt, men det som det kommer att leda till dig kommer att vara positivt. Så oavsett vem som lämnat dig, eller du lämnat den, så är det för din fördel.

Hitta rätt prioriteringar

Förmodligen så har det förhållandet som nyss har slutat gett dig en stor klarhet. Klarhet om var du är i livet men också kanske vad du har varit riktigt dålig på. Om du har blivit lämnad och du inser varför, så är absolut inte det första du ska göra att försöka förklara för han eller henne det. Du bör använda den energin till att lära känna dig själv och förbättra dig själv mer.

Var singel i minst 3 månader

Jag skulle vilja råda dig att ha som en generell regel att vara singel i minst 3 månader.  Det målet är när den tidsperioden är slut är att du ska vara nöjd med att vara singel. Och hur blir man nöjd med att vara singel? Du måste spendera denna tid väl. Lär dig vad som gör dig lycklig. Gör saker som du alltid har velat göra. Om du vill dejta, gör det, men gå inte in i ett nytt förhållande. Vissa kanske behöver mer än 3 månader. Men när du blir nöjd med dig själv som singel så är det mindre risk att du påbörjar ett nytt förhållande på fel sätt.

Kontakta dina vänner

Du kanske har vänner som du inte har hört av dig på ett tag. Kontakta de och fråga om de vill hitta på något. Var noggrann och inte vara den som tydligen bara utnyttjar sina vänner under tiden du mår dåligt, för att sedan skita i de när du har träffat någon ny. Vänner är viktigt, vänner ställer upp för varandra och ska uppskattas för att de finns där. Faktiskt så kanske du inser att vänner är det som gör att du mår bra som singel. Och då kanske du vill fortsätta vara singel ett tag, för att ni har så kul ihop.

Investera i dig själv

Det finns ingen bättre tid att leva lite lyxliv. Om du har lite sparpengar, varför inte använda de för att göra dig lite lyckligare. Spendera pengarna väl, kom ihåg att spendera tusentals kronor på kläder förmodligen bara gör dig lycklig för stunden. Det kan dock vara kul att gå till frisören, köpa den där jackan du alltid velat ha. Men det kanske allra viktigaste är att du använder pengarna för någon upplevelse. Eller en kurs. Något som hjälper dig att finna dig själv. För många är en resa svaret. Välj något som du aldrig kommer att glömma. Finns ju faktiskt hur många som helst saker du kan välja.

Kom ihåg att det kommer finnas stunder eller dagar då det är svårare att vara stark. Det kommer att kännas extra jobbigt vid vissa tidpunkter, kanske är du på riktigt bra humör och sedan så ser du något eller hör något som gör att du börjat tänka negativt. Det kanske är ett lyckligt par som du råkar se och plötsligt så mår du dåligt. Låt dessa saker inte stoppa dig. Hitta tillbaka till det som gör dig stark. Kom ihåg att du vill vara stark! Det är dessa stunder som du måste övervinna dig själv, och varje gång du vinner så blir du starkare.

Se upp för frestelser

Det kommer även finnas gånger då du frestas av att påbörja ett förhållande med någon. Frestningar kan ibland vara farliga, det kan vara ett erbjudande som är riktigt svårt att motstå. Du måste känna dig själv och förstå när det är rätt. När någon vill påbörja något med dig kanske du känner att om du säger nej nu så kommer du aldrig att få chansen igen. Du bör ha en känsla om det är någon som är rätt. När det är svårt att avgöra så ta dig lite tid, förklara för personen att du behöver lite tid. Ni kanske kan dejta ett tag och ta det långsamt. Kom ihåg att det är prioritet på att hitta dig själv, för att om du inte gör det så är det större risk att du gör samma  misstag igen.

Kom i form

En sak som får många att må bättre efter ett förhållande är att jobba på sin fysik. Att komma i form gör inte att bara att fler kommer att tycka om hur du ser ut, utan du kommer att få bättre självförtroende. Att fokusera på någonting som att komma i form kan hjälpa dig hitta rätt fokus. Efter ett tag kanske du inser att den sport, eller aktivitet du utför är det som får dig att må bra. Och till slut så mår du bra.

Det är många som uppskattar att vara singel. Tiden som singel kan vara genombrytande för dig och kul. Ta det därför som en utmaning. Ta chanser och utforska dig själv.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Se hit om du vill må bättre över ditt singelliv

  • Max Håkansson

    Alla har rätt till att må bra men det är inte alla som vet hur man ska ta sig dit. Speciellt efter ett svek eller liknande. Bra skriven text som jag tror många tar till sig. Min syn på det hela är att man inte ska tänka så mycket och enbart försöka vara. Kanske behövs det ett miljöombyte eller en förändring i ens rutiner som kan göra markant skillnad. En dag så står man plötsligt bara där och ler igen :).