Hur du blir omtyckt av de du pratar med


Det är vanligt att vara rädd för att någon ska tycka illa om en. Ibland så överdriver man dessa tankar och man gör sig själv till sin värsta fiende. Hur sker det? Genom att du sätter dig själv i såna negativa tankar så är risken stor att du sprider dessa negativa tankar till andra. Vissa bestämmer sig för att gömma sig och helt enkelt vara den tysta i alla sammanhang.

Kanske vill du göra en liten förbättring vad gäller detta. Det handlar inte om att ändra på dig själv, för det ska ingen behöva göra, det enda du behöver är att ändra på din attityd. På så sätt så kan du få en boost i ditt självförtroende, särskilt när du ser att det funkar.

Öva på dessa tricks i alla interaktioner i vardagliga livet

Det finns alltså vissa tricks för att bli mer omtyckt i sociala sammanhang. Jag har forskat på dessa saker och vill försöka hjälpa dig lite grann. Öva på dessa tricks vart du än går, ju mer du övar desto mer naturligt kommer det att kännas. När det verkligen gäller så kommer du uppskatta att du har övat lite grann.

Verka inte desperat

Det som är utmaningen med att få folk att gilla en är att man inte vill verka för desperat att få folk att gilla en. Det ska vara naturligt. Ett exempel på någon som är för desperat är kanske likt någon du har träffat förut. Den personen verkar göra allt för att skaffa vänner men gör tyvärr allting helt fel! Det kan se ut på lite olika sätt, men ett sätt är att personen skrattar till precis allting man säger och går med på vad som helst. Det blir svårt att respektera en sådan person, för att personen verkar ha svårt att säga nej och var ligger personens värderingar egentligen när han eller hon håller med alla?

Det kan vara svårt att jobba bort en dålig vana, och det är inte riktigt något jag tänkt gå in på här. Men det är möjligt om du vill, bara så du vet. Det här inlägget handlar mer om ett specifikt trick du kan göra för att bli mer omtyckt. Det som är bra med detta trick är att om du lyckas med det så täcker det förmodligen de nödvändigaste med att bli omtyckt i sociala sammanhang.

Få personen att skratta men be inte om applåder för det, gå vidare och samla dig!

I sociala sammanhang är det viktigt att du får den personen du pratar med att känna sig bekväm med att prata med dig. Du kan göra det genom att behandla personen som en vän i princip. Hitta en sak med personen som du kan ge beröm för och bädda in det med en humoristisk touch.

Ett exempel på det är t.ex. om du träffar en person som bor på landet så kan du säga ”Åh dit skulle jag vilja flytta, är det okej att jag blir din granne?” och som svar kanske du får ett litet skratt, så kan du fortsätta med ”Eller jag kanske kan flytta in? Imorgon?” Och skratta vidare. Det som är viktigt efter att du har gjort detta är att du samlar dig på en gång efter. Går vidare till något annat ämne och pratar om något annat. På så vis blir det inte uppenbart att du försöker få bra respons och förväntar dig massa skratt och applåder.

Var rolig och genuin

Balansera din humoristiska ”galna” sida med att vara genuin och seriös. Om du får en fråga som du känner att du kan svara på ett seriöst sätt så gör det. Det är respektfullt att kunna balansera humor med att vara genuin för då verkar man smart. Många vill gärna vara vän med såna personer som man kan ha kul med men ändå ha djupare konversationer med.

Dela med dig av något personligt

Om du vill få någon att tycka om dig, så är det mycket likt att utveckla en vänskap med någon. För att bli vän med någon snabbt, t.ex. någon som du nyss hälsat på under ett mingel, så behöver du på ett subtilt sätt visa en känslig sida av dig. Jag menar inte att du ska börja gråta, utan jag menar att du ska nämna något personligt. Det får personen att känna sig närmare dig. Det låter svårare än vad det är. Det är enkelt för att många människor har liknande egenskaper vad gäller vissa saker. Alla gillar beröm, ingen gillar att bli trampad på, alla blir stolta när de gjort något bra och många blir avundsjuka när någon kollega/rival gjort ett stort steg upp före dig.

Dela med dig av någon sån personlig känsla, kanske en liten svaghet. Personen kanske tycker du är imponerande för att du är så pratsam och humoristisk men du vill att personen också ska känna att du är en människa och inte läskig. Då kan personen känna sig mer öppen och bekväm och ni kan utveckla eran gemenskap fortare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *