Hur frågar du ut någon på date? via text?


De flesta kanske tänker att bjuda ut någon på date är något man måste göra face-to-face. Ja, det kanske är det modigaste sättet. Men vi alla är inte så modiga och textmeddelanden är en möjlighet för folk som inte är modiga att kunna bjuda ut någon på date.

Ringa, skriva, face-to-face? Hur ska man fråga?

Om du vågar ringa och fråga via telefon, eller om du träffar personen lite då och då, då bör du överväga att göra det på annat sätt. Men tänk också på vad som kommer vara mest uppskattat. Om en tjej du vill bjuda ut skriver till dig ofta och är vänlig via textmeddelanden kanske hon skulle gilla att bli utbjuden via text.

Var en gentleman helt enkelt. En gentleman handlar mycket om att göra den andra personen glad och komfortabel.

Här kommer ett riktigt bra tips om du vill bjuda ut någon.

Försök att överväga det om du vågar. Det måste anpassas lite till situationen. Men om det är en person som du har nyss träffat så kan du skriva via text att du tyckte det var roligt att ses, och sen fråga om det är ok att ringa henne lite senare. Och sen när du ringer henne så frågar du om en dejt. Det gör att den andra personen inte blir så chockad av att du plötsligt ringer, och hon förväntar sig säkert att du ska fråga något liknande. Det är verkligen gentleman-poäng om du lyckas med den. Om ni inte har träffats så kan det fungera också.

Om du vågar bjuda ut någon så har du gjort ett fantastiskt jobb tycker jag. Men den stora frågan är kanske Vad man ska säga? Spelar det någon roll?

Första intrycket är viktigt…viktigast?

Första intrycket är viktigt vid alla interaktioner mellan människor. De första intrycket kanske ges när ni utbyter nummer, eller när ni skriver/pratar era första meddelanden till varandra på en fritt-forum tjänst. Ibland så kanske första intrycket inte är så klart, och då har du en chans att tydliggöra detta vid en andra träff eller via meddelanden. Hur som helst, du vill inte misslyckas med det första intrycket.

Några tips är:

  • Avslöja inte för mycket, lämna lite åt fantasin
  • Håll det kort och charmigt

Det första intrycket är så pass viktigt att om du har misslyckats med det så kanske du inte får en andra chans. Du behöver fånga personens intresse, och det är det enda du behöver göra. Det är därför det är bra att inte avslöja för mycket om dig själv, för då finns det fler saker som kan gå fel.

Perfektion i varje sms.

Hur du presenterar dig själv och uttrycker dig själv är viktigt till minsta detalj. En liten grej som du gör fel kan göra att personen får fel intryck om dig. Själv har man stött på de som skrivit med en blink-smiley vid varenda textmeddelande. Jag kan inte säga annat än att jag inte brydde mig om att veta varför personen skickade sina meddelanden på så vis, han hade helt enkelt förstört sin chans.

Ingen press…Eller hur? Haha. Men faktum är att det bör vara väldigt enkelt att ge ett bra första intryck om du följer reglerna jag skrev ovan.

Här kommer lite fler tips du kan följa:

Skicka inte meddelanden som t.ex. ”Wassup”. Det känns lite oseriöst. Och ju mer oseriöst ett meddelande låter desto större chans är det att du blir ignorerad. Vad ska man ens svara på ett sånt meddelande? ”Hey”, tillbaka? Andra sätt att få textmeddelanden att verka oseriösa är att ha stavfel och dåligt grammatik. Eftersom intelligens är en av de mest attraktiva egenskaper hos människor så bör du göra ditt bästa att framstå som lite intelligent.

Betydelsefulla meddelanden

Skicka meddelanden som betyder någonting, hellre än att du skickar många obetydliga meddelanden. Typ att skriva varje morgon: ”Hur mår du?” Kan bli lite tjatigt och du kan framstå som tråkig.

Om du ska fråga om en dejt, var tydlig och ha en ordentlig plan. Ha ett datum, tid, plats i åtanke och faktiskt så kan du ha 2 alternativ på datum utifall han eller hon inte kan det datumet. Se upp för om personen hela tiden avbokar. Det kan betyda att personen inte är redo att träffa dig än. Var också tydlig med att du har ett romantiskt intresse och inte vill träffas bara som vänner.

Planera dina svar noggrant. Utnyttja det faktum att textmeddelanden kan optimeras till perfektion. Du har tid att tänka ut ett bra svar.  Ett bra svar är något som får den andra personen att uppskatta det. T.ex. om du refererar till något ni tidigare har diskuterat, så får du personen att indirekt att känna att du är en bra lyssnare. Och prata inte bara om dig själv, referera till saker som den andra personen har nämnt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *