Hur du flirtar med tjejer över text


Att flörta via textmeddelanden är ett hett tips. Textmeddelanden gör det möjligt att inte behöva gå på fysiska dejter för att träffas och lära känna varandra. Man kan få ett hum om vem personen är innan man ens bestämmer sig för att gå på date. Så börja med det…!

Nä, det är ju faktiskt inte så enkelt. Det är inte så enkelt att att det bara är att hitta någons nummer och börja skriva som en galning. Man kan inte helt plötsligt skriva till någon och flörta. Man måste initiera kontakten på något sätt. Kanske få någons nummer eller Facebook. Det finns flera sätt att göra det på. Det beror lite på hur man själv är som person och hur man vill presentera sig.

Försök att inte framstå som ett creep.

Det är faktiskt ofta som tjejer tycker att killar är creeps. Säkert vanligare än vad du tror. Ett sätt att framstå som ett creep är att t.ex. bara skriva till någon på Facebook utan att hon ens vet vem det är. Det är lite ”stalker-varning” på det. Försök att initiera kontakt med någon på ett sätt som gör att det känns mer naturligt.

Att få någons nummer

En del personer känner sig bekväma med att fråga en tjej (eller kille) om nummer. Om man får skriva in sitt nummer i en tjejs telefon så kan man passa på att skriva något som får hon att le när hon ser dig i kontaktboken. Det kanske också är så att man träffats på en fest och pratat lite med varandra innan man utbytt nummer. Då kan det vara ännu lättare att komma på att skriva något roligt i kontaktboken. Försök komma på något som hade med någon av era konversationer att göra.

När du väl har fått en kontakt med en tjej så ta-det-lugnt. Bara för att en tjej skriver till dig ”Hej, jag fick ditt nummer igår.” eller liknande betyder inte att du har lyckats. Det enda du har lyckats med är att få hon att undra vem du är och kanske lite nyfiken. Du kan fortfarande framstå som ett creep i det här läget. Om du skriver för mycket på en gång efter att ni skickat första meddelandet så kan det framstå som lite konstigt.

Några regler du kan följa är:

  • Skicka aldrig två sms på raken
  • Använd inte för mycket emojis. Max 1 per sms.
  • Skicka inte för långa meddelanden
  • Vid varje svar så skicka inte varje mening i linjer. Skriv klart ditt svar innan du skickar.
  • Svara inte för kort (enstaka ord). Det kan få hon att tro att du är tråkig eller ointresserad.
  • Avsluta inte dina textmeddelanden med punkter. Det kan upplevas som stelt.
  • Skicka inte textmeddelanden på natten. Någon gång är det väl ok, men det kan tolkas från en tjej som att du är ute efter att hamna i säng.Bildresultat för waiting to be asked out

Reglera kan ändras när ni har skrivit ett tag

Ovanstående saker är extra viktiga att tänka på när du har fått kontakt med någon. När man har skrivit till någon ett tag och kanske träffats så kan reglerna tämjas lite utifrån hur eran relation har blivit. Kanske så har man träffat någon som skriver väldigt långa meddelanden, och du har inget emot det, då kanske det inte skadar så mycket om du gör likadant.

Du kanske även har tänkt på att inte svara på meddelanden för fort. Men du bör också tänka på att inte svara för sällan. Vissa personer är väldigt rädda för att framstå som för intresserade. Men du behöver ju inte försöka framstå som ointresserad, vad var då poängen från början? Du kan vänta med att svara 1-2 timmar. Men att vänta längre kan upplevas för den andra som att du inte är så intresserad. Hur skulle du känna om någon du var intresserad av inte svarar förrns efter en dag? Förmodligen så skulle du tänka att personen inte var intresserad och försöka komma över det.

När ska ni träffas?

Om ni har haft textmeddelande kontakt ett tag så är chansen stor att någon av parterna undrar om ni kan ses. Ibland så kanske det är självklart att ni inte kan det, t.ex. om ni bor på andra sidan jordklotet av varandra. Men om ni i alla fall bor i samma land, stad, så klura ut vad du har för intentioner och ha i åtanke på vad du tror den andra förväntar sig. Att vänta på att någon ska bjuda ut en kan vara spännande till en början, men om det tar för lång tid kan det leda till besvikelse. Och det kanske visar sig med att den andra slutar svara dig. Även om du inte är redo att träffa personen på ett tag, så kan det vara ett samtalsämne om ni har en bra kontakt redan.

Textmeddelanden efter dejt

Att gå på dejt första gången är spännande. Om ni har haft mycket kontakt via textmeddelanden innan så syns det ganska tydligt efter en dejt om det var en lyckad dejt eller inte. Om textmeddelanden stannar av eller blir korta från den andra så är det tyvärr stor risk att det inte var så lyckat. Det kan dock också betyda att den andra verkligen gillar dig och inte vet hur man ska ta steget vidare. Försök i alla fall att ta initiativ och få en slags klarhet när ni kommunicerar. Det finns vissa trick du kan använda dig av för att ta reda på om den andra personen fortfarande är intresserad. T.ex. att fråga personen du har varit på dejt med om hon är hemma och ”säker”. Det kan framstå som gulligt, artigt och om hon svarar ganska så snart ( inom 1h) så är det ett gott tecken.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *