Är du kanske blyg för att du värdesätter utseende för mycket?


Blyg när du pratar med någon du tycker är snygg?

Tänk dig hur du beter dig när du är runt folk som du inte är attraherade av. Allt går så bra då, du kan förmodligen vara dig själv och du behöver inte bry dig så mycket om du råkar lägga ett tråkigt skämt. Det är förmodligen inte så att du har någon ångest eller nervositet. Om du har det så är det inte konstigt heller, men du kommer ändå tycka det är lättare att prata med någon du inte är attraherad av. Om du jämför detta med hur du brukar bete dig när du är i närheten av en tjej som är snygg eller söt? Du pratar nog inte med de som dina vänner och din familj. Det känns helt plötsligt väldigt jobbigt att vara sig själv,  all tankekraft går åt till att ”planera” sitt varje andetag. Det kanske till och med är svårt att prata. Och vid minsta lilla felsteg, så vill man bara springa därifrån!

Om det händer dig så är du inte ensam ska du veta. De flesta känner så eller har känt liknande känslor  i sitt liv. Men när man blir äldre och lite klokare så inser man ofta att utseendet är inte det som spelar mest roll. Kanske är det inte så att du har kommit fram till detta. Och om du vill veta varför du är så här så har jag ett möjligt svar på den frågan.

Du prioriterar utseendet för mycket

Det ena är att du prioriterar en annan tjejs utseende för mycket, så pass att det blir skrämmande för dig.

Så lösningen till detta är så klart att sluta med att sätta så stort värde på hur någon ser ut! Försök att bete dig normalt när du pratar med en attraktiv tjej. Det är självklart helt okej att vara lite nervös, men låt inte detta begränsa dig och försök inte liksom för mycket. Då blir det bara konstigt! Försök att slappna av. Det kanske krävs några gånger innan du riktigt förstått dig på hur man gör detta.

Det är många, inklusive mig själv, som dömer folk efter att de ser bra ut, söta ut eller så. Vadå ska man tänka att en tjej som har söta ögon att hon är mycket bättre än någon annan? Hur konstigt är det inte egentligen att man börjar fantisera om ens framtid tillsammans med en tjej utan att ens ha pratat med henne?

Ge fler tjejer en chans! Det öppnar många fler möjligheter till att hitta den rätta. Det är okej att  tycka att någon är söt, men låt det inte vara det som avgör att du är intresserad – låt det istället vara det som avgör att du är intresserad av att veta mer. Det är bra att ha attityden ”vad mer har du att erbjuda?”. Har hon något kul intresse? Det är en sak som är säker, och det är att det finns många söta tjejer i världen. Men det är verkligen svårt att hitta någon som du kan ha kul med och som passar dig!

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *