Tips på hur du för en konversation med en ny person


Nedan kommer 8 steg för steg tips på hur du kan föra en bra konversation. Ibland så kan man känna sig helt borta och vet inte alls vad man ska prata om, då kan dessa tips vara bra!

föra en konversation

Här kommer tipsen

  1. Du kan börja med en enkel fråga som ”Hej, hur mår du?”. Sen kan du för att undvika att det blir stelt ge en komplimang till personen som deras hårfärg, leendet och ögonen. Att ge någon en komplimang gör att den andra personen blir genast mycket gladare. Nu har eran konversation fått en toppen bra början, eller hur?
  2. Sen kan du göra en kommentar om någonting som händer. Du kan berätta om någonting som hänt lokalt där du bor eller något som hänt på nyheterna. Sen kan du fråga“Vad tycker du om det?”.
  3. Alternativt kan du berätta om någonting intressant som hände under dagen. På tunnelbanan kanske det var en mysko person som satt och sjöng för sig själv´.
  4. Ett annat bra ämne som är tidlöst är den andra personens utbildning eller jobb. Alla gillar att diskutera ”sitt ämne”. Försök att lyssna i detta fall även om det är tråkigt. Sedan kan du berätta om ditt ämne.
  5. När du också har berättat lite om dig själv kan du ställa frågor om deras arbetsplats. Du kan fråga om det är trevliga kollegor och om miljön på arbetsplatsen är bra.  Du kan också fråga hur de skulle vilja gå vidare i sin karriär.
  6. Om ni tillhör samma arbetsfält så kan ni diskutera en hel del om fördelar och nackdelar med det och om ni inte tillhör samma fält så kan du givetvis också fråga om det. En bra fråga är ”trivs du med ditt arbete?”.
  7. Du behöver ju inte bara prata om jobb, uppenbarligen. Du kan också fråga om deras hem och om han eller hon växte upp i staden som han eller hon bor i nu. Om ni bor i samma stad så kan ni diskutera olika platser. Kanske kan ni komma fram till att ni båda älskar ett speciellt fik eller så.
  8. Efter allt detta så kan du också fråga om hur personen gärna spenderar sin fritid och hur personen spenderar sin helg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *