Bjuda ut face-to-face, ringa eller skicka sms?


Det gammalmodiga sättet är att bjuda ut någon face-to-face. Ja, det har stora fördelar att göra det på det sättet. Men det viktiga är att visa att man anstränger sig. Det är också annorlunda tider nu och mer vanligt att man bjuder ut via telefon, sms eller annat. Det kan ses som en stor lättnad för de som inte gillar att fråga personligen face to face.

Face to face

Att bjuda ut någon idag har som sagt fördelen att det känns mer personligt, och visar att man tagit sig modet och energin att göra det. Det får tjejen du bjuder ut definitivt att känna sig speciell. Dock så är sanningen att det är ganska ovanligt idag, vilket har lett till att det kan kännas jobbigt för den tillfrågade. Så, innan du bestämmer dig att bjuda ut någon face-to-face, se till att göra det med rätt timing. Åk inte hem till personen när han eller hon är helt oförberedd, om det inte känns rätt.

Att skriva meddelanden istället eller i alla fall ringa ger personen ett val att svara eller inte. Att skriva ett meddelande gör att personen får svara på sitt sätt och när hon vill.

Ringa

Att ringa visar på att man ansträngt sig, att man är mogen och modig! Att ringa kan kännas nervöst och tar mycket mer energi än att skicka ett sms. Tjejer tycker om killar som vågar och kan ta initiativ, för att tjejerna gillar att känna sig uppvaktade. Så om du väljer att ringa så har du redan visat på maskulinitiet flera attraktiva egenskaper. Dessutom är det mer smickrande och personligt att ringa. Föreställ dig om du bjuder ut någon på text med exakt samma ord som om du skulle bjuda ut någon i verkligheten, det blir inte alls lika speciellt via text!

Dessutom så känns det mer bekvämt för tjejen att tacka ja till en dejt om det är via telefon (eller face-to-face). Det är för att man får mer en känsla av personligheten eller avsikten om man pratar via telefon än via sms.

Ibland kan det bli ”awkward” att ringa. Det är förståeligt, att prata i telefon innebär att man måste svara i realtid och ibland råkar man säga fel saker.

Skriva

Det är inget fel att bjuda ut någon på facebook, sms eller andra sätt via meddelanden. Men det kan gå mycket fel och det beror lite på situationen. Om du känner till personen och har skrivit med personen ganska mycket innan så är det lättare. Om du däremot har skrivit med personen 1 gång eller knappt träffats så är det viktigt att anstränga sig lite innan man skickar. Det gäller speciellt om det är på en online-dating sida, om du skickar ett meddelande som :”Hej, skulle du vilja träffas någon gång?” då kan det verka opersonligt och han eller hon du skickar till kan tro att du skickat detta meddelande till många personer.

Att skriva kan kännas lättare och du kan noggrant skapa dina meddelanden.

Det beror lite på vad för slags kontakt ni har

Tänk inte bara på vad som skulle kännas bäst för dig när du funderar på hur du ska bjuda ut någon. Tänk på vad som skulle kännas bäst för den du frågar. Det handlar mycket om att få personen du frågar att känna sig bekväm att svara ja.

Du bör också tänka på om ni känner varandra sen tidigare, då kan det kännas mer naturligt att bjuda ut personen face-to-face eller ringa. Faktiskt, om ni har god kontakt sedan tidigare så är alla alternativ lättare.

Om ni har skrivit med varandra på en plattform, som en dating-sida till exempel kan det vara en god idé att bygga upp kontakt och sedan fråga om telefonnummer. Och i sin tur fråga om man kan få ringa personen.

Om det är en person som du har nyss träffat så kan du skriva via text att du tyckte det var roligt att ses, och sen fråga om det är ok att ringa henne lite senare. Och sen när du ringer henne så frågar du om en dejt. Det gör att den andra personen inte blir så chockad av att du plötsligt ringer, och hon förväntar sig säkert att du ska fråga något liknande. Det är verkligen gentleman-poäng om du lyckas med den. Om ni inte har träffats så kan det fungera också.

Betydelsefulla meddelanden

Skicka meddelanden som betyder någonting, hellre än att du skickar många obetydliga meddelanden. Typ att skriva varje morgon: ”Hur mår du?” Kan bli lite tjatigt och du kan framstå som tråkig.

Om du ska fråga om en dejt, var tydlig och ha en ordentlig plan. Ha ett datum, tid, plats i åtanke och faktiskt så kan du ha 2 alternativ på datum utifall han eller hon inte kan det datumet. Se upp för om personen hela tiden avbokar. Det kan betyda att personen inte är redo att träffa dig än. Var också tydlig med att du har ett romantiskt intresse och inte vill träffas bara som vänner.

Planera dina svar noggrant. Utnyttja det faktum att textmeddelanden kan optimeras till perfektion. Du har tid att tänka ut ett bra svar.  Ett bra svar är något som får den andra personen att uppskatta det. T.ex. om du refererar till något ni tidigare har diskuterat, så får du personen att indirekt att känna att du är en bra lyssnare. Och prata inte bara om dig själv, referera till saker som den andra personen har nämnt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *