Tips på hur du hanterar en förälskelse


Ta upp intressanta diskussionsämnen. Berätta inte om hela din dag, det kan vara så att det är jättetråkigt så länge du inte är en superhjälte eller någonting sånt där, för annars så är chansen jättestor att din dag varit urtråkig. Berätta kanske om något på nyheterna och säg ”hörde du om det här…?”, och prata om det, men var försiktig så du inte tar något politiskt som kanske drar upp en argumentation mellan er två. Annars så kan du berätta om någonting från din dag som varit intressant, typ om du såg en kändis på stan t.ex..

Var fascinerande och hitta ett gemensamt intresse mellan er två. Det kan vara det som får er att fungera ihop, något som ni brinner för tillsammans. T.ex. musik kan vara någonting, ni kan gå på konserter ihop. Eller kanske gillar ni båda litteratur och du kan rekommendera en bok som leder till intressanta diskussionsämnen, samma sak gäller för film. Då kan du fråga ”Vill du fika någon gång och diskutera filmen?”. Annars som t.ex. att vandra i naturen kan vara någonting som är väldigt speciellt, alla gillar ju inte det liksom, så då kan ni vandra tillsammans.

Visa att du har ett liv utanför ditt intresse av han eller hon.  Visa att du har vänner och att du hittar på saker så att han eller hon kan känna sig villig att gå med i ditt liv.

Ge han eller hon komplimanger någon gång, inte för mycket, du kan också göra det lite indirekt och blygsamt, t.ex. om han eller hon kommer på någonting så kan du säga ”inte visste jag att du var så smart”, kan vara ganska gullig och charmerande. Eller om han eller hon nyss sprang en mil och klarade ett nytt rekord, säg ”Jag önskar jag också kunde göra det, det är jätteimponerande”.

Antar att du använder dig av facebook eller MSN eller någon social media där du har denna person som kontakt. Om denne person kommer online, skriv inte direkt. Ditt hjärta kanske slår snabbare så fort du tänker på han eller hon, men ta det cool. Gör det inte som att du suttit och väntat på att han eller hon loggar in. Detta gäller också om personen skriver till dig eller ringer, du behöver inte svara direkt.  Du behöver inte spela något spel men det skadar inte att ibland vänta lite extra. VIKTIGT! Vänta inte för länge eller gör inte så varenda gång, för då kanske han eller hon inte tror att du är intresserad längre.

När du öppnar upp för en konversation, försök inte för mycket. Gör det enkelt, typ som “Hur mår du?” eller berätta om något intressant som hände idag. Skriv inte för långt. Men gör det inte för enkelt heller, ett vanligt “Hej”, vad ska man svara på det? “Hej”, tillbaks eller? Skriv något man kan svara på. “Vad har du gjort idag?” kan också vara en bra öppning.

Var inte alltid den som säger hej först eller ringer. Det är viktigt att det blir en sorts balans i förhållandet. Viktigt är dock om personen är blyg så kanske inte han eller hon vågar öppna upp för en konversation förrns du har gjort det många gånger, så då får du ta de första stegen de många första gångerna, men se till att han eller hon är intresserad bara. Han eller hon kanske inte är intresserad alls, så om det har gått några gånger kanske du borde fråga någonting som kan avslöja vad denna blyga personen egentligen vill.

Var lite busig, var inte tråkig. Var inte för allvarlig. T.ex. om han eller hon har en gitarr kan du fråga någonting som “Så hur mycket tid har du spenderat på din flickvän idag?”, (flickvännen=gitarren om du inte förstod). Eller kanske om ni håller på två olika fotbollslag så kan du reta han eller hon att laget kommer förlora idag osv. Ta det inte för långt dock, ibland så kan man bli arg eller irriterad!

Förstå hans eller hennes skämt, om hen skämtar med dig visa att du kan vara lika rolig, eller smart.  Sarkasm kan också vara roligt ibland, t.ex. om du satt i en lång bilkö kan du säga “Ja miin dag har varit toppen satt i en lång härlig bilkö och njöt av solen som stek i mina ögon”.

sociala tips 2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *