Hur du fortsätter efter raggningsrepliken


För vissa kan det vara svårt att fortsätta en konversation de vill imponera på eller någon de känner sig lite blyg inför. Öppningen kan man öva in, finns ju ett hop av bra raggningsrepliker man kan dra men  efter raggningsrepliken blir man helt stum nästan och man har gett tjejen/killen ett bra första intryck men efter det så skiter det sig för man kan inte prata ordentligt.

Det är viktigt att vara dig själv och visa vem du är. Var ”ofiltrerad” när du pratar med henne/honom. Ofta när man försöker imponera på någon så har man lagt på massa ”filter” på sig själv för att se mer attraktiv ut, och därför tar det stopp och man har inget mer och säga.

Kom ihåg dock att du vill inte säga vad som helst och bara babbla på, en liten bit tystnad här och där är inte konstigt och det är inte pinsamt. Det finns ingen pinsam tystnad förrns du hamnar i det där svarta hålet som du skapat av alla filter du har lagt på dig själv.

Att vara närvarande är också viktigt, det betyder att vara fokusera och lyssna på den andra. Låt han eller hon föra konversationen och lyssna på nyckelord som ”resa” eller ”julen” som du kan fortsätta vidare på. MEN låt han/hon prata färdigt. Hen kanske vill fortsätta berätta någonting och du vill inte verka för självcentrerad!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *